Cégvilág

Új szereplő az okosszemüveg-piacon

Olyan speciális okosszemüveg létrehozásán dolgozhatnak az Amazonnál, amely a kiterjesztett valóság megjelenítésére is alkalmas lehet.

A Re/code technológiai portál beszámolója szerint a készülékre vonatkozó szabadalmi kérelmet még 2013-ban nyújtotta be a társaság, és a közelmúltban hagyták jóvá. Az elképzelés szerint az Amazon az új eszköznél olyan technológiát használna, amely lehetővé tenné, hogy a felhasználó szabadon válthasson a virtuális valóságot három dimenzióban megjelenítő képernyő és egy hétköznapi, átlátszó szemüveg között. Ezt a lencsékre felvitt speciális rétegekkel oldanák meg.

Az Amazon által vázolt koncepció egyfajta kevert valóságot eredményezne, amelyhez hasonlóval egyébként a Microsoft is próbálkozik, ahogyan az néhány hete a cég egyik eseményén, a HoloLens bemutatásakor kiderült. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az Amazon mikor tervezi bemutatni az új készüléket.

A világ egyik vezető e-kereskedőjének számító cég az elmúlt években több eszközzel is piacra lépett, mint a Kindle e-könyv-olvasók, a Kindle Fire táblagépek, valamint a Fire Phone okostelefonok, azoknak a forgalmazását azonban beszüntetik a minimális érdeklődés miatt.

okosszemüveg Amazon
Kapcsolódó cikkek