Cégvilág

Versenytárs nélkül - stadiont is építhet Mészáros Lőrinc

A Mészáros és Mészáros Kft., valamint egy konzorciumtársa végezheti a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság feljesztését, 6,2 milliárd forintért.

Egyedüli ajánlattevőként a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft. és az egri székhelyű Euro Campus Kft. nyerte meg a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság kiemelt fejlesztésére kiírt közbeszerzést - írta meg a Napi.hu. A szerződés előzetesen becsült értéke 4,651 milliárd forint volt, ez végül 6,228 milliárd forintra módosult

A kormány kiemelt fejlesztéssé nyilvánította a magyar költségvetési pénzből megvalósuló szilvásváradi beruházást. A nyertes cégek feladata a kiviteli tervek elkészítése és a megvalósítás.

A két évre tervezett fejlesztést három ütemre osztották, elsőként a régi lovardát kell átalakítani és egy új, fedett lovardát építeni, lovaspályákkal, lelátóval, boxokkal, gazdasági épületekkel és kiszolgáló helyiségekkel. A második ütemben parkoló-, közmű- és útépítés, valamint környezetrendezés a kivitelező cégek feladata, majd a harmadik ütemben egy stadiont kell építeniük, benne lovas verseny- és gyakorlópályákkal, továbbá felújítani a meglévő versenyirodát, zsűritornyot és öltözőket.

Mészáros Lőrinc közbeszerzés stadion lovarda
Kapcsolódó cikkek