BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövőre megnyílhat a Plotinus közösségi szállodája

A 2016-os szezonra szeretnék megnyitni a Plotinus Nyrt. több mint száz ágyas budapesti közösségi szállodáját - hangzott el a társaság mai közgyűlésén. A 9. kerületi ingatlan átalakítása az engedélyek megszerzése függvényében május végére készülhet el - mondta Szabó Zoltán alelnök. Az átlagos hostelnél magasabbra pozicionálnák a szállodát, amelyhez 300 millió forint hitelt is felvettek a Növekedési Hitel Program keretében. Zsiday Viktor a társaság elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt hat év tőzsdei emelkedése után nehéz alulértékelt befektetési célpontot találni. 2016-ban a bányavállalatok részvényei és különösen ezek kötvényei kínálhatnak majd jó vételi lehetőséget, amennyiben hozamuk a már most sem alacsony, tíz százalék feletti szintről tovább emelkedik.

Zsiday szerint az új lakásépítést ösztönző intézkedések felpörgethetik az építési kedvet, amiből a társaság is profitálhat a 12-ik kerületben tervezett társasház beruházás révén. A Törpe utcai építkezést kedvezőlen esetben akár három évig is késleltetheti, ha egy ellenérdekelt csoport továbbra is megtámadja a Plotinus hatósági engedélyeit. Mivel azonban a társaság szerint még évekig ki fog tartani az ingatlanboom, a csúszás nem feltétlenül okoz hátrányt a részvényeseknek.

A közgyűlés egy törvényi változás miatt új könyvvizsgálót választott, aki már rendelkezik a tőzsdei társaságok vizsgálatához előírt felelősségbiztosítással. A hostelnek helyet adó ingatlant pedig felvették a Plotinus telephelyei közé. A közgyűlést - amelyen 33 százaléknyi részvényes képviseltette magát - ezúttal is a szigorú költségkontroll szellemében rendezték meg, de a teremben uralkodó hidegért a családias hangulat kárpótolhatta a részvényeseket.     

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.