Cégvilág

Tizenkét ápoló mondott fel a Szent István Kórházban

Tizenkét ápoló hagyja el a Szent István Kórházat, egy osztályról hatan is elmennek decemberben – az intézmény szerint ez nem kiugró adat. Korábban a Szent Imrében volt hasonló felmondási hullám, akkor orvosok hagyták el a kórházat - írja az Origo.

Nehéz helyzetbe került a Szent István Kórház, egy teljes ápolói csapat hagyja ott az intézményt, amely tavaly még azért szerepelt a hírekben, mert a II. belosztályon október közepén leállt a fűtés. Most az I. belgyógyászati osztályt hagyta ott hat ápoló, élükön a helyi főnővér-helyettessel – a kórház más részlegeiről pedig további hat nővér távozott.

Egyikük az Origónak azt nyilatkozta: „Nem bírtam már az erőltetett munkát, a lecsúsztatott túlórákat. Két gerincsérvem van, nem akarok egy harmadikat, havi 110 ezres fizetésért" – panaszkodott Anikó, amikor felmondásának okairól kérdeztük. A fiatal nő januártól segédápolóként fog dolgozni Németországban: németül még nem nagyon tud, de az 1500 eurós bérért így is megéri kimenni.

Dr. Müller Péter, a Szent István Kórház orvosigazgatója szerint 12 szakdolgozó távozása nem számít kiugró számnak: novemberben például 32 ápoló hagyta ott az intézményt, és 27 lépett be helyettük. "Nem állítom, hogy nem okoz problémát a csoportos felmondás, de ettől még nem kell bezárni vagy más részleggel összevonni az egyes belosztályt" – nyilatkozta Müller Péter - a cikk teljes egészében az Origo oldalán olvasható.

kivándorlás nővér Szent István Kórház felmondás kórház
Kapcsolódó cikkek