Cégvilág

Egyetlen pályázat a BKK évi kétmilliárdjára

A metróállomások bejáratánál és az éjszakai járatokon dolgoznak majd azok a jegyellenőrök, akiket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. pályázatának nyertese biztosít majd. A BKK Zrt. által kiírt közbeszerzési pályázatra csupán egyetlen ajánlat érkezett, a győztes PFM Kontroll Kft.-DDTR Hungary Kft. pedig épp a becsült összeggel, nettó 3,9 milliárd forinttal nyerte meg a közbeszerzési pályázatot – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A BKK arról tájékoztatta lapunkat, hogy a tender értéke két évre 3,9 milliárd forint, egy évre pedig 1,95 milliárd forint. A BKK ezen tevékenysége a korábbi években nem lépte túl az 1,9 milliárd forintos betervezett keretösszeget, és ezt idén sem tervezi.

Vállalkozó keretszerződésről van szó, és a BKK a létszámmegrendelést a rendelkezésére álló keretösszeghez igazítja, az idei megrendelés volumenét pedig több – részben előre nem látható külső – tényező határozza majd meg.

Ezért az igénybe vett létszámra vonatkozó kérdésünkre csak az év végén tud majd választ adni a BKK – közölte lapunkkal a közlekedési társaság.
A cégbírósági adatokból pedig az látszik, hogy a két nyertes társaság közös tulajdonban van. Például a DDTR Hungary Kft.-t tavaly szeptemberben alapították, hárommillió forinttal, ügyvezetője ugyanaz a Marton László, aki a másik nyertes cégnek is a vezetője, és amely társaságot 2011-ben hozták létre, törzstőkéje szintén hárommillió forint. Ez utóbbi cég, vagyis a PFM Kontroll Kft. bevétele 2014-ben meghaladta a 2,6 milliárd forintot, üzemi eredménye 417 millió, adózott eredménye pedig több mint 381 millió forint volt – derül ki a cégbírósági adatokból.

BKK Jegyellenőrzés
Kapcsolódó cikkek