Cégvilág

Meghódítaná Németországot a Fornetti

Nemsoká elindul az első Fornetti-szállítmány Németországba, miután a cég megkapta első megrendelését egy ott piacvezető élelmiszeripari vállalattól.

Hamarosan indítja az első szállítmányokat a Fornetti Németországba, miután megkapta első megrendelését egy Németországban piacvezető élelmiszeripari vállalattól.

A megrendelést egy vezető, független német élelmiszeripari auditor előre be nem jelentett élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzése előzte meg, amelyen a Fornetti Csoport 96 százalékos értékelést kapott. A nemzetközi Aryzta csoport tagjaként a Fornetti tavaly 12 százalékkal növekedett, idén a hazai mellett a külföldi piacokon is erősíteni kívánja pozícióját, aminek révén 2016-ra is kétszámjegyű bővülést prognosztizálnak - közölte a cég.

A kecskeméti központú Fornetti, amely tavaly augusztusban került az Aryzta Csoport tulajdonába, 12 százalékkal növekedett 2015-ben. A növekedésben fontos szerepe lesz a folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak, valamint az Aryzta európai hálózatával való együttműködésnek.

Az elmúlt fél évben közel 200 új – többségükben Magyarországon foglalkoztatott – dolgozóval bővült a vállalat, a növekedés biztosítására pedig az elkövetkező 12-18 hónapban további közel 1 milliárd forint értékű fejlesztési programot hajt végre.

Németország Fornetti
Kapcsolódó cikkek