Cégvilág

Lyonban kávézna hétvégén? Már csak kávé kell!

Ezentúl hetente háromszor közlekednek Franciaország második legnagyobb városa, Lyon és Budapest között a easyJet járatai. A gépek kedden, csütörtökön és szombaton közlekednek késő délután érkeznek Budapestre és kora este indulnak vissza, 30 perces budapesti fordulóidővel.

Az easyJet hálózatán keresztül Budapest immár hat városból, kettő közvetlenül Franciaországból elérhető; ez a magyar főváros növekvő népszerűségét mutatja, annak történelmi és kulturális értékeinek köszönhetően – emelte ki Reginald Otten, az easyJet franciaországi regionális vezetője.

„Biztos vagyok benne, hogy ez az új desztináció abszolút üzleti sikerre számíthat mindkét ország utasainak a körében. Az új járat elindításán hosszabb ideje dolgoztunk az easyJettel együtt és ezzel egy jelentős piaci igényt tudunk kielégíteni mind a két országban – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

A 2,2 milliós lakosú Lyon és környéke gazdag történelmi és kulturális értékekben, és emellett igen komoly banki és pénzügyi központ; jelentős tudományos kapacitásokat épített ki az egyetemektől kezdve a kutatóintézeteken át egészen a gyógyszerészeti laboratóriumokig. Lyonon keresztül télen könnyedén elérhetők a francia Alpok sípályái, nyáron kötelezően errefelé halad el a Tour de France útvonala és az idei futball Európa Bajnokság egyes mérkőzéseit pedig az újonnan épült Parc Olympique Lyonnais stadionban rendezik.

lyon Easyjet
Kapcsolódó cikkek