Cégvilág

Egymillió euróra pereli egymást Gerkens és az RTL

Közel egymillió euróra perelte be az RTL Csoportot a TV2 jelenlegi vezére, Dirk Gerkens, az RTL pedig szintén egymillió eurós viszontkeresetet indított.

Közel egymillió euróra perelte be az RTL Csoportot a TV2 jelenlegi vezére, Dirk Gerkens, mert szerinte tavaly diszkriminatív módon mentették fel a posztjáról – értesült a Népszabadság. Az RTL pedig szintén egymillió eurós viszontkeresetet indított arra hivatkozva, hogy Gerkens megsértette szerződésében foglalt kötelezettségeit.

A német tulajdonban lévő tévétársaság 14 év után, 2015 márciusában vált meg korábbi vezérigazgatójától. Gerkensnek határozott idejű szerződése volt, és azt a tévé ideiglenes vezetője, az RTL-csoport regionális alelnöke, Andreas Rudas is elismerte, hogy még évek voltak hátra a megbízatásából.

Az RTL alelnöke tavaly hivatalosan három okot nevezett meg. Rudas szerint Gerkens túl sokáig volt vezérigazgató, „ideje volt a változásnak". Másrészt őt akarták megbízni azzal, hogy az RTL afrikai terjeszkedését irányítsa, de az ajánlatot Gerkens nem fogadta el. Harmadrészt Rudas szerint magyar vezetőt akartak, „aki itt él, ismeri a hazai kultúrát".

A cég szerint a vezérigazgató több ponton is megsértette a munkaszerződésében foglalt kötelezettségeit. Kifogásolják például azt, hogy Dirk Gerkens olyan költségeket is elszámolt, amelyeket a szerződése alapján nem tehetett volna meg. A viszontkereset alapján ráadásul bizonyos ügyeket az RTL anyagi érdekeivel ellentétesen intézett.

média dirk gerkens RTL
Kapcsolódó cikkek