Cégvilág

Ne lepődjön meg: hétfőtől változik a KRESZ-vizsga

Hétfőtől mozgóképes kérdésekre is válaszolniuk kell a KRESZ-vizsgákon részt vevőknek. A Nemzeti Közlekedési Hatóság korábban azt közölte: függetlenül a kategóriától, a Közlekedési alapismeretek vizsgatárgyaiban két filmes rész szerepel majd a feladatok között, ezek 1, illetve 3 pontot érnek.

A mozgóképes kérdések megjelenését korábban januárra ígérték, de hétfőn debütál élesben az új rendszer - írja a Híradó.hu. Az új kérdésekkel "menet közben" kell felismerniük a jelzéseket a vizsgázóknak, át kell látniuk egyes forgalmi szituációkat.

Vizsga közben a 8-10 másodperces animáció megállítható és újraindítható, a megválaszolásra azonban egy perc áll rendelkezésre. Ha a vizsgázó többször is lejátssza a filmet, a jó válasz megadására annyival kevesebb ideje lesz. A régi struktúra ebben a tekintetben nem változik.

A közlekedési alapismereteken belül minden kategóriában lesz két mozgóképes feladat, egy három- és egy egypontos. Az előbbiek a forgalmi szituációkat, az elsőbbség kérdését taglalják, az egypontosak ennél egyszerűbbek, amelyekben például táblafelismerésről lehet szó.

Minden vizsgázó két mozgóképes feladatot biztosan fog kapni, függetlenül attól, hogy B vagy éppen C kategóriáról van szó. A B-nél 55, a C-nél 25 kérdésre kell válaszolni.

kresz-vizsga KRESZ
Kapcsolódó cikkek