Cégvilág

Óriási pénzeket fizettek egy Lennon-kéziratért és Elvis gitárjáért

Elvis Presley gitárját, melyet édesapjától kapott, 334 ezer dollárért (93,7 millió forintért) árverezték el New Yorkban - számolt be a BBC.

Úgy tartják, a Gibson Dove márkájú hangszert Vernon Presley festette feketére, miután fia feketeöves karatés lett. Elvis egy észak-karolinai koncerten egy rajongónak ajándékozta a gitárt.

A Julien''s aukciósház Music Icons Auction 2016 című szombati árverésén a Beatles Being For The Benefit of Mr Kite! című dalának kézírásos szövegét 354 400 dollárért adták el, a sorokat John Lennon írta.

A Music Icons Auction 2016-on licitre kínált popzenei relikviák között volt az a piros neoprén kabát, melyet Michael Jackson viselt 1996-97-es HIStory című turnéján, valamint Elvis Presley első zongorája is.

A kabátért 256 ezer dollárt adott a vevő, ez több, mint a becsült ár négyszerese, a zongoraért valamivel több, mint 140 ezer dollárt adtak, ez mintegy 60 ezer dollárral kevesebb a vártnál.

Lady Gaga első zongorája, melyet előzetesen 100 ezer dollárra becsültek, nem talált vevőre, miként Stevie Ray Vaughan Fender Broadcaster elektromos gitárja sem, melyért több mint 400 ezer dollárt vártak.

john lennon Elvis Presley
Kapcsolódó cikkek