Cégvilág

A Microsoft bekebelezi a LinkedIn-t

A Microsoft 26,2 milliárd dollárért megvásárolja a LinkedIn üzleti közösségépítő és szolgáltató portált.  A redmondi szoftveróriás készpénzzel fizet. A lépés jól illeszkedik a Microsoft stratégiájába, amely üzleti ügyfelek minél szélesebb körű kiszolgálására fekteti a hangsúlyt.

A 2002-ben, Kaliforniában alapított LinkedInnek hozzávetőlegesen 400 millió felhasználója van világszerte, s elsősorban munkaközvetítő portálként segíti a cégek és a szakképzett dolgozók, menedzserek egymásra találását. A cég maga is a nyitás híve lett, tavaly például 1,2 milliárd dollárért megvásárolta a Lynda.com-ot, amely a tehetséggondozás, az online oktatás tréningek szervezésével és lebonyolításával vált ismertté - írja a ZDNet.

Az ügyletről kiadott közlemény szerint a LinkedIn-t továbbra is Jeff Weiner irányítja. Ő és Reid Hoffman elnök-társalapító teljes mellszélességgel kiállt a Microsoft ajánlatának elfogadása mellett. A felvásárlás a tervek szerint az év végéig lezárul, előbb persze azt a részvényeseknek is jóvá kell hagyniuk.

Microsoft LinkedIn
Kapcsolódó cikkek