Cégvilág

Irodaházzal gyarapodott Mészáros Lőrinc vagyona

A herceghalmi Talentis Business Park irodaháza került legújabban Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe.

Folytatja a tulajdonszerzést Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-milliárdos Herceghalmon. Februárban vette át ő és felesége a Talentis Group Zrt.-t, ezzel a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság utódja, az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. is a Mészáros-csoportba került. A Talentis korábban Kenyeres Sándor, a Mammut bevásárlóközpontot fejlesztő üzletember érdekkörébe tartozott, aki sokmilliárdos ingatlanfejlesztési projekteket tervezett a térségben, de ezeknek csak kisebb része valósult meg az elmúlt években. Most az egykori Talentis-csoport egy másik darabja, a TBP Ingatlanhasznosító Zrt. is Mészáros-érdekeltségbe került.

Nem egyenesen Kenyerestől vásárolt a Talentis Group, a TBP tulajdonosa ugyanis – amint azt a Világgazdaság megírta – néhány hónapja a Soldus Development Ingatlanfejlesztő Kft. lett, amelynek üzletrészbirtokosai között volt a Talentis-projekt egykori operatív vezetője, Takács Ernő, illetve a politikai elemzőként ismert Török Gábor is. Takács a Világgazdaságnak akkor azt nyilatkozta, hogy ingatlanfejlesztésekre hozták létre a Soldust, kockázatos ingatlanprojekteket vizsgálnak meg, és az arra alkalmasakat fejlesztik vagy továbbadják.

A TBP az utóbbi kategóriába került, június végén tulajdonosaként a Talentis Group Zrt.-t jegyezték be, azaz a Mészáros-céghalmazba került.
A TBP vezérigazgatója Csík Zoltán – aki egyben a Talentis Group igazgatósági tagja, és Mészáros Lőrinc számos cégében visel tisztséget –, kulcspozíciója miatt a felcsúti polgármester „gazdatisztjeként” is emlegetik az ex-rendőrt. Fejlesztésben nem gondolkodik a tulajdonos a TBP kapcsán, sőt az ingatlan jelenleg kicsit túlméretezett Herceghalom igényeihez mérten – válaszolta a Világgazdaság kérdésére Csík Zoltán. Elmondása szerint a cég vagyona valójában egy irodaház, amely az M1 autópálya mellett található, a herceghalmi Tesco logisztikai központja mögött, ennek működtetése a cég feladata. Az épület bérbeadásából tavaly bő 50 millió forint árbevételt termelt, a könyvekben nyilvántartott értéke mintegy 2,4 milliárd forint, de 1,7 milliárd forint tartozást is felhalmozott működése során az ingatlanoscég.

A TBP rövidítés alapja, az iroda falán álló Talentis Business Park felirat nagyobb terveket sejtet, leginkább azt, hogy a Talentis Group tovább viszi a Kenyeres Sándor által elképzelt monstre ingatlanfejlesztési projektet. Ám ilyen körvonalazódó tervekről Csík Zoltán nem tudott beszámolni kérdésünkre.

Mészáros Lőrinc ingatlan
Kapcsolódó cikkek