Cégvilág

Százmilliárdos óriásberuházást hoz a Samsung Magyarországra

Gödön fogja gyártani a Samsung az európai piacra szánt elektromos autóinak akkumulátorait.

Az európai piacra szánt elektromos autók akkumulátorainak gyártásába kezd a Samsung Gödön, a százmilliárd forintos beruházás keretében 600 új munkahely jön létre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető kiemelte: komoly regionális verseny végén nyerték el beruházást, amelyért nagy infrastrukturális fejlesztéseket vállaltak a térségben, valamint Göd csökkenti a koreai cég vállalati terheit. A dél-koreai és magyar befektetési ügynökség, valamint a Samsung közös programot indított a magyar kis- és közepes vállalatok beszállítói kapacitásának növelésére, ebben 11 cég magas besorolást kapott, héttel pedig még folynak a tárgyalások.

Dzsung Szeh Vung, a Samsung egyik alelnöke arról beszélt, hogy 2018-ra tervezik elérni a teljes gyártókapacitást, amikor 50 ezer elektromos vezérlésű gépjárművet szolgálnak ki.

Dzsung arról is beszélt: sok országot megvizsgáltak, mielőtt Magyarország mellett döntöttek. Az üzemben - ahol a meglévő épületek mellé újabbakat is építenek - a legfejtettebb gyártási technológia lesz, és nagy figyelmet fordítanak a környezetvédelemre - mondta.

Göd autó gyár Samsung akkumulátor
Kapcsolódó cikkek