Cégvilág

Szilágyi Áron a Molnak is bejött

A Mol 2006 óta összesen közel félmilliárd forint értékben támogatott csaknem 4000 egyéni sportolót és 40 csapatot.

Nemcsak magyarként örül a Mol Nyrt. Szilágyi Áron csütörtök hajnali olimpiai címvédésének, hanem azért is, mert a kardvívó egyike azoknak, akiket az energetikai cég anyagilag támogat. „Különösen büszkék vagyunk Szilágyi Áronra, hiszen az első sportoló, aki valóra váltotta a Mol tehetségtámogató programjának azt a célkitűzését, miszerint a sportolókat a kezdetektől a profi sikerekig kísérjük” – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a társaság. Szilágyit 2006–2010 között a Mol tehetségtámogató programja támogatta, majd 2011-ben – azaz egy évvel első, londoni olimpiai sikere előtt – bekerült a profi szponzoráltak csapatába. Ebbe jelenleg hét egyéni élsportoló, két klub – a Videoton labdarúgó- és a Pick Szeged kézilabdacsapata –,valamint a Mol nevét viselő jégkorongbajnokság tartozik.

A Mol üzleti titokra hivatkozva nem mondta meg, hogy egyenként mennyivel szponzorálja a sportolókat, illetve csapatokat. Csupán annyit közölt, hogy 2006 óta összesen közel félmilliárd forint értékben támogatott csaknem 4000 egyéni sportolót és 40 csapatot. A tehetségtámogató program sportpályázata keretében pedig 2016-ban 126 fiatalnak ad összesen 32 millió forintot. Ez utóbbi program eredményességét mutatja, hogy a jelenlegi támogatottak közül kilencen, a korábbiak közül pedig tizenegyen szerepelnek a most zajló olimpián.

Gyógyír lehetett Szilágyi sikere arra a fájdalmas csalódásra is, hogy egy nappal korábban, a Rióba szintén címvédőként kiutazó másik profi Mol-szponzorált, Gyurta Dániel még a 200 méteres mellúszás selejtezőjéből sem jutott tovább. Ugyancsak búcsúzott Babos Tímea teniszező, aki egyéniben és párosban is az első fordulóban kiesett. A profi szponzoráltak közül még ketten vannak kint az olimpián. Kozák Danuta kajak egyesben, párosban és a négyes tagjaként is egyértelműen aranyesélyes, Földházi Zsófia öttusázó pedig az idén csapatban világbajnok lett, igaz, az ötkarikás játékokon csak egyéniben hirdetnek győztest.

sport szponzor olimpia Mol
Kapcsolódó cikkek