Cégvilág

Válságtanácsot hívtak össze a Tescónál, elfogyhat az áru a polcokról

Az áruházak ellátását veszélyezteti a bérfeszültség, valamint a munkaerőhiány a Tescónál, a cégvezetés a kiszivárgó hírek szerint összehívta a dolgozói érdekképviseleteket.

Válságtanács lesz ma a Tescónál, mert már az áruházak ellátását veszélyezteti a munkaerőhiány és a bérfeszültség - értesült a Népszabadság.

A lap úgy tudja, hogy a piacvezető áruházlánc azért hívta be soron kívül a dolgozói érdekképviseleteket, hogy közösen úrrá legyenek a cég központi raktárát sújtó munkaerőhiányon, amelynek tünetét immár a vásárlók is egyre gyakrabban láthatják, üres polcok képében.

 

A Népszabadság szerint a Tesco üzleteiben főleg a frisstermékekből alakult ki áruhiány, mivel a cég gyáli, központi raktárában nincs elég dolgozó, és nem tudják összekészíteni az üzletekbe kiszállításra kerülő árucsomagokat.

Ugyan nemrég jelentettek be a teljes hálózatra egy 15 százalékos béremelést, ám az már látszik, hogy már az emelt fizetésért sem tudnak új munkásokat verbuválni a központba. Az ugyanakkor nehezen járható út, hogy csak a logisztikai munkások bérét emelik, míg a többi munkakörben érintetlenül hagyják a juttatásokat.

A piaci hírek szerint a többi áruházlánc is komoly munkaerőhiánnyal küzd, és több nagy láncnál is immáron a működésképesség határát súrolja a központi raktárak működése.

krízis hiány kereskedelem Tesco vásárlás
Kapcsolódó cikkek