Cégvilág

Gigatranzakció a magyar irodapiacon

A TriGranit 175 millió euró értékben eladta a budapesti Millennium Towers irodaépületeket.

A TriGranit, Közép-Európa egyik legnagyobb integrált ingatlanplatformja örömmel jelenti be, hogy sikeresen lezárult a Millennium Towers irodaépületek adásvételi tranzakciója. A vevő a CA Immo, közép-európai irodaépületekre szakosodott vállalata. Az értékesítést követően a projektet fejlesztő TriGranit tovább végzi az irodakomplexum üzemeltetési feladatait - írja a TriGranit közleményében.

A TPG Real Estate tulajdonában lévő TriGranit és a Heitman LLC közösen értékesítették a 70,400 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező, „A” kategóriás, négy épületből álló irodakomplexumot 175 millió euró értékben. Ez a tranzakció a magyar irodapiac mindenkori legnagyobb értékű és méretű irodaépület értékesítése. A TriGranit 2006 és 2011 között fejlesztette a száz százalékosan bérbe adott irodaprojektet, melyben 2011-ben a Heitman LLC leányvállalata 74 százalékos tulajdonrészt vásárolt. A válság kihívásokkal teli időszakában fejlesztett komplexum már röviddel az átadás után olyan nagy nemzetközi cégek hazai központja lett mint a Vodafone, a Morgan Stanley, az Oracle, a K&H Bank, a Lexmark vagy a Nestlé - írja a TriGranit közleményében.

„Ezzel a fejlesztéssel a válság időszakában egy egykori barnamezős terület helyén hoztunk létre egy virágzó új városközpontot és egyedi irodaterületeket. A TriGranit továbbra is óriási lehetőséget lát a budapesti irodapiacban, ezért is dolgozunk következő magyarországi fejlesztésünkön, a Millennium Gardens projekten, amely a Dunaparton a MÜPA, a Nemzeti Színház és a leendő Kongresszusi Központ közvetlen közelében helyezkedik majd el. Az irodaépület 35.000 négyzetméter bérbeadható területtel és több, mint 600 parkolóval fog a bérlők rendelkezésére állni” – mondta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója. 

“A Bonarka City Center bevásárlóközpont néhány héttel ezelőtti, és a Millennium Towers irodaházkomplexum mostani eladása jól demonstrálja a TriGranit azon erősségét, hogy egyedi  módon ismeri fel a fejlesztési lehetőségeket, majd fejleszt meg kimagasló minőségű és értékű komplexumokat blue-chip ügyfelek számára” – mondta Michael Abel, a TPG Real Estate ügyvezető igazgatója.

TriGranit
Kapcsolódó cikkek