Cégvilág

Nyugodtan pezsgőt bonthatnak a siófoki vendéglátósok

Közel tíz százalékkal alakult kedvezőbben a turistaforgalom július végéig Siófokon a tavalyi év első hét hónapjához képest. Az önkormányzat vendégforgalmi adataiban nemcsak a kereskedelmi, hanem a magán szálláshelyek is benne vannak - írja a Sonline.hu.

E szerint a júniusi 13 százalékos vendégéjszakaszám-emelkedés után a nyár második hónapjában, júliusban nyolc százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a turisták Siófok szálláshelyein, mint egy évvel korábban. Az év első hét hónapjában 9,7 százalékos a növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A siófoki önkormányzat hivatal adatai szerint januártól július végéig 636 852 vendégéjszakát produkált a város, 56 ezerrel többet, mint egy éve ebben az időszakban. Siófokon abban bíznak, hogy az augusztusi számok is kedvezően alakultak, vagyis sikerült folytatni az elmúlt szezonok folyamatosan emelkedő tendenciáját: 2014 esős nyarán 0,3 százalék, a tavalyi szezonban négy százalék volt a növekedés. Az egész éves siófoki vendégéjszakaszám tavaly lépte át a „bűvös” egymilliót, a várakozások alapján idén új rekord születhet - írják.

turistaforgalom turizmus Siófok
Kapcsolódó cikkek