Cégvilág

Pénztárral kelt egybe a klinika

Kétszázmilliárd forint a magánegészségügyi piac, és tovább növekszik.

Szaporodnak a magánegészségügyi beruházások Budapesten: a Róbert Kórház kibővítése és a Duna Medical Center folyamatban lévő terjeszkedése mellett a Swiss Medical Kft. is új egészségügyi központot avatott tegnap. A magyar tulajdonban lévő vállalkozás mintegy 440 millió forintos beruházással – nagyobb részben saját tőkéből, kisebb hányadban bankhitelből – hozta létre az új járóbeteg-ellátó központját, amelyben 16 rendelőben 30 szakrendelést végeznek.

A Swiss Medical jelenleg piacvezetőnek számít a foglalkozás-egészségügy területén, ahol országosan 138 helyszínen több mint 100 ezer céges ügyfelet látnak el, emellett hatezer beteg családorvosi alapellátását, illetve hatezer magánbeteg szakellátását látják el. „Mostanra értünk meg arra, hogy kilépjünk a járóbeteg-ellátás területére” – mondta a Világgazdaság kérdésére Kirschner András, a Swiss Medical alapító orvosa, ügyvezető igazgatója. A szakember szerint még bőven van hely a jelenleg 200 milliárdosra becsült hazai magánegészégügyi piacon, ahol körülbelül 150-160 ezren rendszeresen, mintegy 300-400 ezren pedig alkalomszerűen veszik igénybe a magánorvosi ellátást, de ez akár a duplájára is emelkedhet a jövőben, részben az állami egészségügyi rendszer problémái miatt.

A központ maximum havi nyolcezer ember ellátására képes, de az első évben körülbelül 25 százalékos kapacitáskihasználtsággal és veszteséges működéssel számolnak – tette hozzá. A gyors felfutás érdekében együttműködési megállapodást kötöttek a Prémium Egészségpénztárral. A közel 200 ezer ügyféllel rendelkező pénztár most induló Védőangyal programjához szakmai hátteret és helyszínt, valamint tagjai számára saját ellátóhelyet nyer ennek révén.

Duna Medical Center Swiss Medical Róbert Kórház
Kapcsolódó cikkek