Cégvilág

Rászorulók kapják meg Szeged üres lakásait

Az önkormányzat valamennyi üres, gazdaságosan felújítható lakását helyreállítják és pályázat útján a szociálisan rászorulók rendelkezésére bocsátják.

Nagyszabású bérlakás-felújítási programot indított a szegedi önkormányzat, a rekonstrukciót követően az ingatlanokra rászoruló családok pályázhatnak - közölte Botka László polgármester.

A szegedi közgyűlés úgy döntött, az önkormányzat valamennyi üres, gazdaságosan felújítható lakását helyreállítják és pályázat útján a szociálisan rászorulók rendelkezésére bocsátják - mondta a polgármester. Idén augusztus végéig 76 önkormányzati tulajdonú bérlakást állított helyre és pályáztatott meg az IKV Zrt., a város ingatlankezelő cége. Szerdán a közgyűlés pénzügyi bizottsága várhatóan dönt további ötven lakás teljes rekonstrukciójáról és pályáztatásáról - tudatta, hozzátéve: tavaly 88 lakóingatlan rekonstrukciója történt meg.

A lakásrekonstrukciók fedezetét az IKV Zrt.-nek az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérbeadásából származó bevétele biztosítja - mondta a polgármester. Kitért arra is, hogy mintegy száz olyan, főként régi bérházakban található, kis alapterületű lakás van, amelyet gazdaságosan nem lehet felújítani, ezeket értékesítik.

lakás Szeged Botka László
Kapcsolódó cikkek