Cégvilág

Pekó László a COOP gazdasági csoport új elnöke

A CO-OP Hungary Zrt. Igazgatósága Pekó Lászlót, a Nyírzem Zrt. vezérigazgatóját választotta új elnökévé - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.

A kereskedelmi láncnál azt követően választottak az igazgatóság élére új elnököt, hogy a pozíciót eddig betöltő Csepeli Lajos a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt.
   
Az új elnök fő céljai között jelölte meg a COOP  gazdasági csoport jelenleg zajló informatikai megújításának folytatását, valamint azt, hogy a kereskedelmi lánc sikeres választ adjon a januártól esedékes megnövelt okozta kihívásokra.    
   
A közlemény szerint hozzátette: a COOP évtizedek óta sikeresen reagál a szabályozási változásokra és a versenytársak által támasztott kihívásokra egyaránt, miközben lezajlott az országos boltmegújítási program, és számos hatékonyság növelő, környezetvédelmi beruházásra is volt a tagcégeknél.
   
Az új elnök közlése szerint továbbra is folytatja a COOP fejlesztéseit, és megőrzi a kereskedelmi lánc meggyőző piaci részesedését a száz százalékban magyar tulajdonosi köre, 32 ezer munkatársa, valamint napi másfélmillió vásárlója érdekében.

 

elnök Pekó László Coop
Kapcsolódó cikkek