BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több áruházlánc korlátozhatja a dolgozók pihenőidejét

Az ünnepi bevásárlási roham után sem csökkennek a munkaerőhiányból fakadó feszültségek a kiskereskedelemben - írja a Magyar Idők.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete azt jelezte, hogy egyes áruházláncok a decemberi csúcsforgalom után az év elején is korlátozzák a dolgozók pihenőidejét; a létszámhiány miatt többen januárban sem mehetnek szabadságra - olvasható a hétfői Magyar Időkben.

Leghamarabb februárban, márciusban vehetik ki éves szabadságuk egy részét, azt is csak úgy, hogy bizonyos létszámnál többen nem hiányozhatnak egyszerre az adott üzletből - közölte a lappal a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete.

Bubenkó Csaba elnök elmondta, a korábban példátlan intézkedésre azért van szükség, mert továbbra is súlyos problémákat okozó létszámhiány miatt félő, hogy nem lesz elegendő munkaerő az év elején szokásos leltározások elvégzésére, valamint a januári vásárlótömeg kiszolgálására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.