Cégvilág

Már Szegeden is szmogriadó van

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Botka László (MSZP) polgármester hétfő délután Szegeden, így keddtől péntekig ingyenes a helyi közösségi közlekedés a Tisza-parti városban - tájékoztatta az önkormányzat sajtófőnöke az MTI-t.

Vécsey Ágnes közölte, a szmogriadó elrendelésére a levegő magas szállóportartalma miatt volt szükség. Mivel a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban nem várható javulás, felkérték az ipari fogyasztókat, hogy felével mérsékeljék a füstgáz- és kén-dioxid-kibocsátást.
   
A város belterületén megtiltották az öt tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárművek, járműszerelvények és lassú járművek átmenő forgalmát.
   
Annak érdekében, hogy csökkentsék a személygépjárművek használatát, keddtől péntekig a városban ingyenesen használható a helyi közösségi közlekedés - tudatta a sajtófőnök.
   
A magas szállópor-koncentráció miatt a szmogriadó riasztási fokozata van érvényben Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán és Salgótarjánban is.
   
Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) legfrissebb mérési eredményei szerint hétfőn tovább romlott a légszennyezettségi helyzet, az ország nagy részén veszélyes a levegő minősége.
   
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nem várható, hogy javulna a levegő minősége, mivel a héten is többfelé várható tartós köd, és csak néhol élénkülhet meg a szél.

MTI-->

szmogriadó Szeged riasztási fokozat
Kapcsolódó cikkek