Cégvilág

Több repülő zuhant le 2016-ban, de kevesebb ember halt meg

Bár tavaly sok repülőgép-baleset kapott nagy visszhangot, a kereskedelmi repülés történetében biztonságos évnek számított 2016 - írja az origo.hu. Ráadásul a növekvő utasforgalom ellenére a trend egyértelműen csökkenő, ami a halálos balesetek számát illeti.

Tavaly ilyenkor azt a megállapítást tette az origo.hu a 2015-ös baleseti statisztikákat ismertetve, hogy soha nem volt ennyire biztonságos a repülés. Azonban ez 2016-ra is elmondható. A halálos áldozatot követelő repülőgép-balesetek száma ugyan 19-re emelkedett a 2015-ös – rekordalacsonynak számító – 16-ról, ám az áldozatok száma 560-ról 325-re esett. Ez egyébként minden idők második legalacsonyabb értéke, csak 2013-ban volt ennél is kevesebb, akkor 265 – derül ki az Aviation Safety Network adataiból.

Figyelemre méltó, hogy a halálos balesetek egyre kevésbé történnek az ereszkedési és a földet érési fázisban. Utóbbira tavaly például nem volt példa, előbbire pedig kettő. Az utazómagasságban bekövetkezett balesetek száma ugyanakkor nőtt, tavaly ez 13 volt.

A balesetek száma 1997 óta csökken folyamatosan egy sor biztonságot erősítő törekvésnek köszönhetően, amelyekről itt olvashat részletesebben.

Ráadásul a növekvő utasforgalom ellenére a trend egyértelműen csökkenő, ami a halálos balesetek számát illeti.origo.hu-->

halál repülő zuhanás Lamia ereszkedés terror
Kapcsolódó cikkek