Cégvilág

A Balatonnál megtartják a Torkos Csütörtököt

A jelenlegi adatok szerint a Balaton körül 14 étterem, vendéglő, gyorsétterem tartja meg a hagyományos Torkos csütörtök akciót - közölte a Balatontipp.

A böjti ünnephez kapcsolódó kedvezményes gasztronómiai programot a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) indította el és szervezte 2016-ig. A mindig a hamvazószerda utáni csütörtökre időzített akció az idén március 2-ára esne. Mint azt a Világgazdaság is megírta, az MT Zrt. utódszervezete, a Nemzeti Turisztikai Ügynökség az idén nem hirdette meg a programot, nem gyűjtötte össze a bekapcsolódók adatait.

"Olvasóinktól és egyes vendéglátóhelyektől is olyan információkat kaptunk, hogy mindkét oldalon igény lenne továbbra is programra. Ezért úgy döntöttünk, hogy a balatoni régióban magunk hirdetjük meg és kommunikáljuk, hogy a vendéglők és vendégek egymásra találjanak. A munkát természetesen ellenszolgáltatás nélkül, saját költségünkön végezzük a jó ügy érdekében" - nyilatkozta Győrffy Árpád, a Balatipp.hu főszerkesztője.

Február 23-ig 12 balatoni település - Badacsony, Badacsonytomaj, Balatonakali, Balatonalmádi, Balatonberény, Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonlelle, Balatonszentgyörgy, Örvényes, Révfülöp, Siófok - 14 üzlete csatlakozott a balatoni Torkos csütörtök 2017 akcióhoz.

Az üzletek többsége mind az ételekre, mind az italokra ötven százalékos kedvezményt biztosít a vendégeknek március 2-án nyitástól zárásig. Néhány helyen az italokra nem, vagy csak az italok meghatározott körére vonatkozik a féláras számolás. Több olyan üzlet is van, ahol a kedvezményes időszakot további napokra is kiterjesztették, hogy senki se maradjon ki a félárú torkoskodásból.

vendéglátás turizmus Balaton Torkos Csütörtök
Kapcsolódó cikkek