Cégvilág

Ön Vodafone-os? Ennek biztosan örülni fog!

Még több ügyfél még gyorsabban használhatja a Vodafone mobilinternet-szolgáltatást. A Vodafone ugyanis elindította a fővárosban a 4G+ szolgáltatást az 1800MHz-es LTE frekvenciasáv bekapcsolásával, vagyis ezzel a sávval kiegészül a korábban használt 800 MHZ-es sáv. A társaság ezzel megduplázta 4G kapacitását a fővárosban – jelentette be Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

A piacon lévő okostelefonok közül a két évesnél nem régebbiek döntő többsége számára a fejlesztés eredményeképpen elérhetővé vált a korábbinál jóval gyorsabb 4G+ szolgáltatás, amivel akár a 150Mbit/s-os elméleti letöltési sebesség is elérhető. Ezzel a sebességgel egy nagy felbontású (HD) filmet akár néhány perc alatt le lehet tölteni.

Az 1800 MHz-es LTE bekapcsolásának köszönhetően számos olyan ügyfél számára is elérhetővé válik a 4G szolgáltatás, aki olyan készüléket használ (például iPhone 5-öst), amely a 800Mhz-es LTE hálózatra nem tudott csatlakozni, így csak Budapesten több mint 35 ezer Vodafone ügyfél ismerkedhet meg a 4G szolgáltatással.

A Vodafone a fővárosban 425 bázisállomáson kapcsolta be az LTE1800-as szolgáltatást, így Budapesten a kültéri 4G+ lefedettség lakosság arányosan 87,2 százalékos, a kültéri 4G lefedettség közel 100 százalékos, a beltéri pedig 98,1 százalékos.

A Vodafone 4G országos lefedettsége pedig 93,8 százalékos. A tervek és az igények alapján várhatóan az év végére vidéken is elérhető lesz a 4G+ - mondta a vezérigazgató, aki a fejlesztés költségei kapcsán csak annyit mondott, hogy sokba fog kerülni - hisz nem olcsó a  mobiltechnológia kiépítése.

Vodafone 4G mobilnet
Kapcsolódó cikkek