Cégvilág

Pálinkamárkát vesz a borkereskedés

A Veritas borkereskedés és Bárány Péter, a Rézangyal Kft. volt kereskedelmi igazgatója vásárolja meg a Márton és Lányai pálinkamárka jogait tulajdonló cég 50 százalékát.

A két fél sokáig versenytársként szerepelt a piacon, most azonban összeálltak, hogy együtt képviseljék Magyarország egyik legismertebb top-prémium pálinkáját.  A termékeket továbbra is Márton János főzi, de a forgalmazó mostantól a Veritas lesz, a marketingstratégiáért és a kiemelt szerződésekért pedig Bárány Péter felel.
 
Az utóbbi hetekben jelentősen átalakult a hazai pálinkapiac, a változás érinti az ország egyik top-prémium márkáját, a Márton és Lányait is. A folyamat azzal kezdődött, hogy a Coca-Cola HBC Kft. február elsejétől kizárólagos forgalmazója lett a Rézangyal termékeknek, és a tervek szerint március 31-ig a Rézangyal márka tulajdonjogai is egy, a Coca-Cola HBC-hez köthető céghez kerülnek. Tekintettel a Coca-Colával történt megállapodásra, a Rézangyal Kft. tulajdonosai úgy döntöttek, hogy a céghez kapcsolódó egyéb márkák disztribúcióját is kiszervezik a Rézangyal Kft-ből. A Márton és Lányai és néhány kisebb brand (Ördögi, Szemtelen, stb.) esetében emellett célszerűnek látták a márkajogok értékesítését is.

„Miután több mint 10 évig dolgoztam a Rézangyal Kft. kereskedelmi vezetőjeként és az alapoktól vettem részt a márkák felépítésében, úgy gondoltam, hogy a jövőben tulajdonosként dolgoznék azok további fejlesztésén. Ehhez olyan partnert kerestem, akinek a disztribúciója országos, jó kapcsolata van a legnívósabb szállodákkal, éttermekkel, és lehetőleg olyan cég legyen, aki eddig a versenytársunk volt”- mondta el Bárány Péter.
 
A Magyarországon egyedülálló együttműködés most új piaci lehetőségeket nyit meg a Márton és Lányai számára, hiszen az évek alatt kiépített kapcsolatrendszerből a felek mostantól közösen profitálhatnak. A termékeket továbbra is Márton János főzi, a csomagolás és az ár is változatlan marad. Ez garancia arra, hogy a Márton és Lányai megőrizze piacvezető helyét a top-prémium pálinkák piacán.

borkereskedelem pálinka szeszes italok élelmiszeripar
Kapcsolódó cikkek