Cégvilág

Lázár: nem akarjuk a multikat megsarcolni

Lázár János kategorikusan cáfolta azt a sajtóértesülést, miszerint olyan javaslatot vitatna meg a kormányzat, amely megszüntetné, vagy korlátozná a bevásárlóközpontokhoz közlekedő ingyenes buszjáratokat. „A választópolgáraim többsége utazik, vagy utazott ilyen buszjárattal, senkiben még csak fel sem merült az a kérdés, hogy ezt megváltoztassuk” - reagált a miniszter újságírói kérdésre.

Ugyanakkor azt elismerte, hogy készül egy új kiskereskedelmi szabályozás, de erről még nincsenek konkrét, kialakult elképzelések. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az a jogszabálytervezet, amely a magyar sajtóban megjelent, egy „alaposan elavult” változat, a végleges szabályozás előtt viszont konzultációt folytatnak majd a kereskedelmi szektor szereplőivel.  A Világgazdaság újságírójának helyi jelentése szerint az új szabályozás nem csak külföldi tulajdonú üzletláncokra fog vonatkozni, minden kiskereskedelmi egységre kötelező lesz. „Alaptalanok azok a vádak, hogy megsarcolnánk a multikat, bár nem lenne ellenemre”.

Kiemelte, hogy a kötelező minimális foglalkoztatotti szám rögzítése ugyanakkor szerepel az elképzelések között. „Az elképzeléseink a fogyasztóvédelmet, az ott dolgozók érdekeinek védelmét, és a környezetterhelés csökkentését célozzák, nem akarunk senkit megsarcolni!” - mondta.

jogi szabályozás Lázár János kiskereskedelem
Kapcsolódó cikkek