Cégvilág

Száz új munkahelyet teremtett az új érdi Spar-üzlet

Érden, az Iparos úti autópálya-csomópont közelében, csaknem 7 ezer négyzetméteres, modern szolgáltatásokkal felszerelt bevásárlóközpontot nyitott a Spar, benne egy több mint 3 ezer négyzetméteres Interspar hipermarkettel. A beruházásra mintegy 4,1 milliárd forintot fordított a SPAR Magyarország, mellyel 100 új munkahelyet is teremtett - olvasható a Spar közleményében.

A több mint hétezer négyzetméteres, környezetkímélő technológiákkal megtervezett új bevásárlóközpont alapkövét még 2015 októberében tették le Érden, az Iparos úti autópálya-csomópont közelében. A mintegy 4,1 milliárd forintos beruházásban az úthálózatot is fejlesztették a hipermarket környékén. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által átépített M7-es – Érd, Iparos úti autópálya-csomópont korszerűsítési munkáit a SPAR 400 millió forinttal támogatta.

Az üzletlánc saját beruházásban több mint 250 millió forintból a környező utakat is megújította, a Somogyvári úton a vízelvezetés kialakítására pedig 128 millió forintot fordítottak - közölte a Spar.

Idén a Spar 22 milliárd forintot fektet be Magyarországon

Ahogy azt korábban a Világgazdaság is megírta, meghaladja a 22 milliárd forintot a Spar idei beruházási kerete, amelyet az osztrák családi tulajdonban lévő vállalat Magyarországon fektet be - közölte januárban a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.

A vállalat hangsúlyozta: hosszú távon terveznek Magyarországon, ezt bizonyítja az is, hogy a zalaegerszegi Interspart több mint 1 milliárd forintos beruházás keretében modernizálják, a megújult áruház áprilisban nyit meg újra.

Interspar Spar
Kapcsolódó cikkek