Cégvilág

Újabb rekord a Fundamentánál

Ismét rekordot ért el tavaly a Fundamenta-Lakáskassza a lakásszámla-értékesítés terén, miközben 101 milliárd forintnyi lakáshitelt helyezett ki.

2016-ban újra rekordot ért el a Fundamenta-Lakáskassza a lakásszámla-értékesítés terén, a megelőző évhez képest ötödével több lakás-takarékpénztári szerződést kötött – hangzott el a társaság mai sajtótájékoztatóján. Az elért eredményekhez hozzájárult a kedvező makrogazdasági környezet – a tartósan alacsony kamatszint, a bővülő foglalkoztatottság és a felfelé kúszó reálbérek egyaránt erősítették a lakásszámlák iránti keresletet. A társaság teljesítményének növekedése irányába hatott a saját értékesítési szervezet bővülése is, amelynek köszönhetően az új szerződések háromnegyedét a mostanra már több mint 2500 főből álló Fundamenta Személyi Bankár hálózat kötötte. Az online felületen és telefonon kötött szerződések aránya 5 százalékra emelkedett tavaly.

Az ügyfelek által választott átlagos szerződéses összeg 10 százalékkal, hozzávetőlegesen 4 millió forintra növekedett tavaly, amelyben az is szerepet játszott, hogy emelkedett a hosszú, 8-10 éves futamidejű termékek iránti kereslet. A kihelyezett lakáshitelek volumene három év alatt duplájára emelkedett a lakás-takarékpénztárnál, így tavaly 101 milliárd forintot tett ki.

2016 végén a Fundamenta 730 ezer ügyfélszerződést kezelt, 2500 milliárd forint szerződéses összegben. Tavaly az ügyfelek 106 milliárd forintot helyeztek el megtakarításként, amellyel a pénzintézet betétállománya 400 milliárd forint fölé nőtt.

Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza elnök-vezérigazgatója elmondta: a társaság tavaly 5,3 milliárd forintos, adózott eredményt ért el, miközben ugyanennyi adót és járulékot fizetett be a költségvetésbe. Az elnök-vezérigazgató emlékeztetett arra: 1997-es alapítása óta – három lakás-takarékpénztár összeolvadásából létrejött – Fundamenta-Lakáskassza összesen 2,2 millió szerződést kötött ügyfeleivel, akik közel 900 milliárd forint megtakarítást helyeztek el számláikon.

Fundamenta-lakáskassza Fundamenta
Kapcsolódó cikkek