Cégvilág

Fejlesztés alatt a MÁV

Több milliárd forintos informatikai fejlesztés megvalósítását hajtotta végre a Magyar Államvasutak (MÁV). A fejlesztés húsz hónap alatt valósult meg.

Mintegy 3 milliárd forintos műszaki és a gazdasági folyamatokat is magában foglaló vállalatirányítási rendszert vezetett be a MÁV - jelentette be Bádonfainé Szikszay Erzsébet, a MÁV Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese csütörtökön az európai uniós forrásokból megvalósult projekt záró rendezvényén Budapesten.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Több milliárd forintos informatikai fejlesztés megvalósítását hajtották végre a vasútnál - fotó: AFP Több milliárd forintos informatikai fejlesztés megvalósítását hajtották végre a vasútnál - fotó: AFP[/caption]

Elmondta, a közlekedésfejlesztési projektet a MÁV és a MÁV-START alkotta konzorcium a Közlekedési operatív program 1,9 milliárd forint és az Integrált közlekedésfejlesztési operatív program 1,4 milliárd forint forrásából valósította meg. A fejlesztés húsz hónap alatt valósult meg. A vezérigazgató-helyettes kiemelte: a projekt megvalósításával a 8000 kilométer, nyílt hozzáférésű vasúti pályahálózat-karbantartása jobban tervezhetővé, a mintegy ezer milliárd forint értékű kezelése, működtetése hatékonyabbá válik. A 17 ezer épületből és 21 ezer földterületből álló ingatlanvagyon és a gördülőállomány üzemeltetése is hatékonyabb lesz, javul a szolgáltatások színvonala - tette hozzá.

Mindeközben minden eddiginél szokatlanabb létszámmegtartói terv gerjeszt vitákat a vasútnál: egy éven keresztül havonta akár 70 ezer forinttal is többet vihet haza az RCH vasúti teherszállító cégnél dolgozó 75 ferencvárosi kocsivizsgáló, ha mindannyian aláírják, hogy plusz egy évig – vagyis, mostantól összesen kettőig – nem mennek el a cégtől – adta hírül a Vasutasok Szakszervezete (VSZ). Az emelés az RCH-nak több mint 50 millió forintjába fog kerülni.

európai uniós források vállalatirányítási rendszer MÁV fejlesztés
Kapcsolódó cikkek