Cégvilág

Folytatódtak a tárgyalások a BKV és szakszervezetei között

A BKV Zrt. (BKV) menedzsmentje és az érdekvédelmi szervezetek képviselői a mai napon állandó bizottság keretein belül folytatták az egyeztetéseket a munkáltató béremelési ajánlatának részleteiről - tudatta a BKV sajtóközleményében.

Az egyeztetésen mind a munkáltató, mind a szakszervezetek ismételten hangot adtak az együttműködés és a bérmegállapodás mielőbbi megkötése melletti határozott szándékuknak. A felek álláspontjai közeledtek egymáshoz - a bérmegállapodás tervezet számos elemével kapcsolatban egyetértésre jutottak - ám az ajánlat egyes részleteivel kapcsolatban még további egyeztetések szükségesek. A BKV menedzsmentje az érdekvédelmi szervezetekkel közösen keresi a megoldást, hogy egyrészt a bérfelzárkóztatásra fordítható források méltányosan kerüljenek elosztásra, másrészt olyan bérmegállapodás szülessen, amely széleskörűen és hatékonyan rendezi a hiányszakmák, illetve a piaci bérszínvonaltól jelentősen elmaradt bérek kérdését.

A megegyezésre komoly esély mutatkozik, hiszen Tarlós István főpolgármester korábban visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatról beszélt a két meghatározó érdekképviselet kapcsán. Gulyás Attila a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke Tarlós szavaira úgy reagált, az ajánlatnak "számszakilag" kell stimmelnie, mivel körülbelül 500 millió forintot jelent egy százaléknyi béremelés a BKV-nál, ezért a 10+5 százalék valamivel több mint 7 milliárd forint lenne, ekkora összegnek kell szerepelnie az ajánlatban.

BKV szakszervezetek bkv-sztrájk egyeztetés
Kapcsolódó cikkek