Cégvilág

Magyar acéllal dolgozhatnak a magyarországi autógyártók

Az acélgyártók fejlesztéseinek köszönhetően a gépjárművek korszerűbb technológiával készülő alkatrészeit is hazai gyártóktól lehet majd beszerezni - hangzott el a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés (MVAE) szimpóziumán, amelyen a gépjárműipar és az acélipar kapcsolatát elemezték az MVAE 15 tagvállalata, a hazai gépjárműipar meghatározó szereplői, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint több felsőoktatási intézmény képviselői.

A magyarországi acélgyártók fejlesztéseinek köszönhetően hamarosan a gépjárművek azon alkatrészei is itthoni alapanyagokból készülhetnek majd, amelyeknél elvárás a korszerű technológia alkalmazása és a magasabb minőség. Így az acélipari termékeket felválthatják a modern helyi megoldások. A gépjárműipar számára ez költségmegtakarítással jár az egyszerűbb, belföldi logisztika miatt, míg az acélgyártók biztos partnerekre számíthatnak.

A gépjárműipari felhasználók és a tagvállalatok együttműködéséhez elengedhetetlen, hogy a hazai acélgyártók megfeleljenek a gépjárműipar kereskedelmi és minőségi igényeinek, valamint az folyamatosan szigorodó környezetvédelmi követelményeinek.

acélgyártás autógyártás gépjármű magyar acél
Kapcsolódó cikkek