Cégvilág

Többet költöttek a SZÉP-kártyások

Többet költöttek az első negyedévben az OTP SZÉP kártya birtokosai az előző év azonos időszakához képest.

Az első negyedévben összesen mintegy 11 százalékkal, 1,3 milliárd forinttal költöttek többet az OTP SZÉP kártya birtokosai, mint a tavalyi év azonos időszakában. A kiemelkedő eredményhez nagyban hozzájárult a húsvéti hosszú hétvége, amikor a kártyabirtokosok naponta átlagosan mintegy 240 millió forintot költöttek pihenésre, feltöltődésre. Az OTP SZÉP kártya birtokosoknak még 2,5 milliárd forintnyi 2015-ös juttatást kell felhasználniuk május végéig. (Jövőre viszont egyre kevesebb cég ad majd cafeteriát!)

A jelenleg érvényes jogszabály alapján a SZÉP kártyákra két éve utalt juttatások érvényessége május 31-én lejár, ezt követően azon munkáltató, vagy annak jogutódja kapja vissza az összeget, akitől a feltöltés érkezett. Az említett határidő után a kártyabirtokosok nem használhatják fel 2015-ös juttatásaikat. Ahhoz, hogy ne maradjon 2015-ben feltöltött juttatásuk a kártyabirtokosoknak jelenleg napi 71 millió forintot kellene elkölteniük a május végi határidőig. Az elmúlt években folyamatosan nőtt az OTP SZÉP kártyák első negyedéves forgalma. Két éve valamivel több, mint 10 milliárd forintnyi juttatást használtak fel a kártyabirtokosok, idén már összesen több mint 14 milliárd forintnyi juttatás fogyott a plasztikokról három hónap alatt.

Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Bank Cafeteria üzletágvezetője szerint az eredményekhez nagyban hozzájárult, hogy a kártyabirtokosok egyre jobban ismerik az egyenlegek lejárati határidejét: „az elmúlt években folyamatosan tájékoztattuk munkáltatói partnereinket és a kártyabirtokosokat az OTP SZÉP kártyákat érintő tudnivalókról, fontos dátumokról. Az eredmények azt mutatják, hogy a kártyabirtokosok egyre tudatosabban használják fel év elején a lejáró egyenlegeiket, amelyek május 31-én veszítik el érvényességüket. Emellett a hosszú hétvégék is nagy szerepet játszanak a költések dinamikus növekedésében, a húsvéti hétvégén naponta másfélszer annyit költöttek a kártyabirtokosok, mint a negyedéves napi átlag.”

turizmus béren kívüli juttatás szép-kártya cafeteria
Kapcsolódó cikkek