Cégvilág

Új hajó átadásával kezdődött a hajózási szezon

Megkezdődött a 171. hajózási szezon a Balatonon, melynek alkalmából átadták a BAHART új hajóját, a Nemzeti Regatta 2016 Siófokot.

Kezdetét vette a 171. hajózási szezon, amelyet a Balatoni Hajózási Zrt. az új, Nemzeti Regatta névre keresztelt motoros hajó ünnepélyes vízre bocsátásával ünnepelt. A BAHART saját forrásból újjáépített hajója összesen 180 utas szállítására képes.

[caption id="" align="alignleft" width="690"]Fotó: BAHART Fotó: BAHART[/caption]Az átadott víziközlekedési eszköz eredeti váza a 60-as években az egykori Szovjetunió területén, az iljicsevszki (ma Csornomorszk)hajójavítóban épült, 1999-ben került hazánkba és a Beatrix nevet kapta. A 2000-es évek második felében már üzemen kívül állt Vácott, 2011-ben egy újabb tulajdonosváltás után Budapestre került. Végül 2014-ben felújítandó hajóként vásárolta meg a Balatoni Hajózási Zrt.

Az átépítés és felújítás során a BAHART több újdonságot is tervezett. A 33,5 méter hosszú „Nemzeti Regatta” a már Balatonon szolgáló testvérhajóitól (Lelle, Szántód, Fonyód motorosok) eltérő térkialakításának köszönhetően mozgáskorlátozott vizesblokkal, ugyanezen célnak megfelelően szélesebb be/ki szállító ajtókkal rendelkezik, valamint a hátsó nyitott fedélzet megújított tetőkialakítással szolgálja majd a kényelmesebb utazást. A hajó orrsugár-kormányt, illetve áttervezett hajóorrot és fart kapott a kedvezőbb hullámkeltés eléréséért. A Nemzeti Regatta motoros a második akadálymentes fedélzettel rendelkező hajó a Balatonon a tavaly átadott Siófok katamarán mellett.

A hajó a Nemzeti Regatta elnevezésű vitorlásverseny mindenkori győztes településének nevét viseli egy éven át, ezért olvasható most oldalán a 2016 Siófok felirat.

Nemzeti Regatta Balaton hajózás bahart
Kapcsolódó cikkek