Cégvilág

Újabb országból tiltották ki az Ubert

Egy helyi bíróság kitiltotta Olaszországból az Ubert. A döntés kapcsán a cég megdöbbenését fejezte ki, azt ígérve, mindenképpen fellebbeznek az ítélet ellen.

Tisztességtelen versenyt folytattak, ezért a bíróság kitiltotta Olaszországból a világ leghírhedtebb közösségi fuvarmegosztó szolgáltatását, az Ubert. A döntést a cég megdöbbenéssel fogadta, és bejelentette: fellebbeznek az ítélet ellen.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Tisztességtelen versenyt folytattak, ezért a bíróság kitiltotta Olaszországból az Ubert - fotó: AFP Tisztességtelen versenyt folytattak, ezért a bíróság kitiltotta Olaszországból az Ubert - fotó: AFP[/caption]A szolgáltatás egyébként mostanában több pofont is kapott Európában. Legutoljára Dániában, ahol előre láthatóan április 18-án húzza le a rolót a cég. Döntésük hátterében az új dán személyszállítási törvény áll.

De hasonló helyzet alakult ki kicsivel korábban Romániában is. Bukarest ugyanis úgy döntött, hogy törvényi szigorral lép fel a fuvarmegosztás elvén működő szolgáltatók ellen, miután ott is fellázadtak a szállítók. A kormány terve, hogy sürgősségi rendelettel terelje korlátok közé a hazánkból is kivonult Ubert, amelyet adócsalással is vádolnak a román fővárosban.

tisztességtelen verseny kitiltás Bukarest Olaszország Uber Dánia
Kapcsolódó cikkek