Cégvilág

A vállalatok aggódnak az adattárolás miatt

A hagyományos vállalati adattárolási stratégiák nem képesek lépést tartani az üzleti adatok mennyiségének növekedésével, ez a hazai vállalatok 70 százalékát tölti el aggodalommal – állapította meg egy tanulmány.

A hagyományos vállalati adattárolási stratégiák nem képesek lépést tartani az üzleti adatok mennyiségének növekedésével, ez a hazai vállalatok 70 százalékát tölti el aggodalommal – állapította meg egy, a SUSE megbízásából készült, nemrégiben közzétett tanulmány. A kihívást a szervezetek nagy része olyan jellegű, szoftveralapú tárolási megoldással tervezi orvosolni, mint amilyen például a SUSE Enterprise Storage.

Az 1200, vezető beosztású IT-döntéshozó bevonásával végzett kutatás szerint a vállalatok túlnyomó többsége az elmúlt 12 hónapban kénytelen volt felülvizsgálni adattárolási szemléletét és stratégiáját, mivel egyre komolyabb problémának érzi a tárolási rendszerekkel járó költségeket, illetve a meglévő megoldások alacsony teljesítményét, túlzott komplexitását, valamint széttagoltságát. A válaszadók 60 százaléka szerint az adattárolási kiadások más üzleti részlegekre is egyre nagyobb kihatással vannak. A cégek 95 százaléka érdeklődik a jól skálázható és hatékony szoftveresen vezérelt tárolók iránt, olyannyira, hogy 63 százalékuk egy éven belül tervezi a szoftveralapú tárolók bevezetésének megkezdését.

Forrás: Shutterstock

Manapság már minden vállalatnál tárolnak adatokat. Archiválják az e-maileket, számtalan különféle dokumentumot használnak, és több különböző iparágban kell nagyméretű videó- vagy képfájlokat kezelni. A szervezetek gyakran több petabájtnyi adatot tárolnak – az adatmegőrzési szabályzatok és a hatósági előírások miatt sok esetben évekig. Az adattárolás elérte azt az inflexiós pontot, ahol a növekvő adattárolási szükségletek, illetve a skálázhatóbb és megfizethetőbb megoldások megjelenése miatt a vállalatok felülvizsgálják a hagyományos adattárolási szemléletet.

„A SUSE – a kutatásban megkérdezett IT-szakemberekkel összhangban – a szoftveralapú tárolásban látja a jövőt, ezért hoztuk létre a Ceph nyílt forráskódú projektre alapozva a SUSE Enterprise Storage megoldást, amely hatékony megoldást kínál ezekre a problémákra. A termék segítségével a vállalatok költséghatékony és széles körben skálázható tárolási megoldást építhetnek ki, általánosan elérhető kiszolgálók és lemezmeghajtók használatával” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

tárolás adat vállalatok
Kapcsolódó cikkek