Cégvilág

Átszabnák a József Attila lakótelepet

A hét végéig kiderül, hányan jelentkeztek a József Attila-lakótelep megújítására kiírt, tizenötmillió forintos összdíjazású építészeti tervpályázatra.

A hét végéig kiderül, hányan jelentkeztek a József Attila-lakótelep megújítására kiírt, tizenötmillió forintos összdíjazású építészeti tervpályázatra, amely a hét elején zárult. A polgármesteri hivatalba tegnapig hét boríték érkezett meg, de a küldemények egy része még úton lehet. Mint Szűcs Balázs, a kiíró IX. kerületi önkormányzat főépítésze elmondta, a jelentkezők száma máris meghaladta minimális elvárásaikat.

A több mint fél évszázada épült, lapos tetős, lift nélküli négyemeletes házak sokaságát magában foglaló lakótelep megújulását az önkormányzat várostervezési, táj- és kertépítészeti koncepcióval akarja segíteni, viszonylag egységes keretet és követhető irányt adva a városnegyed jövőbeli arculatának kialakításához. A 8,5 ezer lakásos lakótelepen lakossági fórumot is tartottak, ahol összegyűjtötték az érintettek igényeit. A tervezőktől a lakótelepre jellemző kis lakások bővítési lehetőségeire és az Üllői úti zaj elleni védelemre is megoldást várnak.

Az eddigi beépítési tilalom feloldása után a tetőterek értékesítésével, emeletráépítéssel a társasházak saját tőkéhez, illetve a korszerűsítések fedezetéül szolgáló anyagi forráshoz jutnak.

lakótelep ingatlan
Kapcsolódó cikkek