Cégvilág

Új szintre emeli a prezentációkat a Prezi

A prezentációkészítést megújító Prezi új termékkel, illetve egy még kísérleti fázisban lévő megoldással is a nyilvánosság elé lépett.

A magyar gyökerű, világszerte 85 millió felhasználóval rendelkező társaság a Prezi Nexttel tovább növeli a felhasználók szabadságát, miközben jelentősen megkönnyíti a dolgukat, ráadásul olyan információkhoz is hozzájuthatnak, amelyeket eddig meglehetősen körülményes volt összegyűjteni. A Prezi Next a prezentáció elkészítése során a cég klasszikus termékében megismert lehetőségeket használja, az új megoldásban azonban már előre megtervezett sablonokat is be lehet vetni. A vállalat honlapján elérhető szemléltetőanyagok között a marketing, az értékesítés és az oktatás témájában vannak előre létrehozott prezentációk, amelyeket a saját igényeihez is igazíthat a felhasználó.

Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója a Prezi AR-ről beszél

A térbeli vizuális történetmeséléssel a prezentációkat új szintre emelő Prezi talán legnagyobb dobása az új termékben az elemző funkció, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy követhessék, hányan osztották meg a prezentációjukat, annak egyes részeit mennyi ideig nézték, illetve összesen mennyien tekintették meg. Ezekből az adatokból következtetni lehet arra vonatkozóan, hogy esetleg melyik részét kell még erősíteni az adott előadásnak. A leglátványosabb változást egyértelműen a Prezi által párbeszédalapú prezentációnak hívott funkció hozhatja. Ennek lényege, hogy nem kell feltétlenül végighaladni az előre beállított sorrenden, így ha felmerül egy kérdés, vagy egy másik téma jobban érdekli a hallgatóságot, azonnal oda lehet ugrani anélkül, hogy az előadást tartó végiglapozná a teljes prezentációt.

Akik már megszokták a cég korábbi megoldását, azoknak sem kell aggódniuk, az is elérhető marad Prezi Classic néven.

Bár a múlt héten bejelentett újdonságok is tovább erősíthetik a Prezi piaci pozícióját, az igazán nagy változásokat az a fejlesztés hozhatja, amelyen még dolgoznak a társaságnál, azonban egy vancouveri TED konferencián már ízelítőt kaphatott belőle a nagyközönség. A megoldás keretében a kiterjesztettvalóság- (AR) technológiát alkalmaznák a prezentáció során. A rendszert használó előadó – az idegrendszerrel foglalkozó Robert Sapolsky – a Prezi San Franciscó-i irodájából szólt a hallgatósághoz, és a Prezi AR-megoldást használva a körülötte lévő térben alakította ki az előadás vizuális részét. Azon túl, hogy rendkívül látványos prezentációt lehet így tartani, az új fejlesztéssel az is lehetővé válik, hogy a közönség egyszerre figyelje az előadót és az általa közölt tartalmat, így még teljesebbé válhat az élmény.

internet Prezi
Kapcsolódó cikkek