Cégvilág

Egy hónapjuk maradt adategyeztetésre a SIM-kártyásoknak

Egyetlen hónapjuk maradt azoknak a feltöltőkártyás ügyfeleknek, akik a 2017 előtt vásárolt SIM-kártyájuk kapcsán még nem egyeztették személyes adataikat.

Egyetlen hónapja maradt azoknak a feltöltőkártyás ügyfeleknek, akik a 2017 előtt vásárolt SIM-kártyájuk kapcsán még nem egyeztették személyes adataikat szolgáltatójuknál. Aki ezt nem teszi meg június 30-ig, annak megszűnik az előfizetése – figyelmeztetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hozzátéve: az adategyeztetés az érintett szolgáltatók – a Telekom, a Telenor és a Vodafone – feladata, de a mintegy négymillió SIM-kártya tulajdonos körülbelül kétharmadánál még nem hajtották végre azt. Különösen érdemes észben tartania a határidőt az iskolai nyári szünidő beköszöntével elutazó családoknak, nehogy épp a nyaralás alatt szűnjenek meg az előfizetéseik – fűzte hozzá a hatóság.

A várható tumultus elkerülése érdekében az NMHH arra kéri a SIM-kártya tulajdonosokat, hogy maguk kezdeményezzék az ügyintézést, ne várják meg június utolsó napjait. Ahol pedig lehet, ott lehetőség szerint válasszák mielőbb az online adategyeztetést. A művelet csupán pár perc, a szerződésben szereplő személyazonosságát, és személyi igazolványa, jogosítványa vagy útlevele érvényességét ellenőrzik.

 

 

Vodafone SIM mobil kártya Telekom Telenor
Kapcsolódó cikkek