Cégvilág

Holttesteket találtak a lezuhant mianmari katonai gép körül

Holttesteket és roncsdarabokat találtak az Andamán-tengerbe zuhant mianmari katonai repülőgép körül – közölte mianmari hadsereg.

Holttesteket és roncsdarabokat találtak a több mint száz utassal a fedélzetén az Andamán-tengerbe zuhant mianmari katonai repülőgép körül – közölte csütörtökön a mianmari hadsereg. Az Y-8-as típusú gép a tengerbe zuhant, túlélőket egyelőre nem találtak. A lezuhant repülőgép felkutatásában a haditengerészet kilenc hajója, a hadsereg öt repülőgépe és három helikoptere vesz részt.

A hadsereg szerint három holttestet – két felnőttét és egy gyermekét – találták meg, csaknem 35 kilométerre a déli fekvésű Launglon kikötővárosának partjai előtt. Ezután közölték: rátaláltak egy Y-8F-200 típusú, kínai gyártmányú repülőgép kerekére is.

A mianmari hadsereg egyik Y-8F-200 típusú repülőgépe 122 emberrel a fedélzetén szerdán zuhant le az Andamán-tenger felett. Sajtóértesülések szerint a repülőgéppel a személyzeten kívül a hadsereg tagjai és ez utóbbiak közeli hozzátartozói is utaztak. Az ország déli részében fekvő Myeikből Rangunba tartó gép törzsét már korábban megtalálták a tengerben.

Mianmar roncs repülőgép túlélő halott lezuhant
Kapcsolódó cikkek