Cégvilág

Aggódhatnak a Nyugat keleti fuvarozói

Ismertté váltak a Mobilitási csomag javaslatai, amit ha az Európai Parlament elfogad, úgy kelet-európai vállalkozások szűnhetnek meg - írja a Magyar Idők.

A nyugat-európai országok fuvarozóinak lobbija célt ért: míg Németország, Franciaország, Hollandia, Belgium, Olaszország, Ausztria mostanáig állami szinten vezetett be diszkriminatív intézkedéseket a lengyel, észt, román, magyar és más kelet-európai fuvarozóvállalkozások munkavállalóival szemben, addig most megnyílt a lehetősége annak, hogy uniós rendelkezések közvetítsék a protekcionista szellemű szabályokat – írta a Magyar Idők kérdésére Árvay Tivadar.

Forrás: AFP

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) szóvivője a lapnak elmondta: eddig ugyan csak részinformációk szivárogtak ki az Európai Bizottság Mobilitási csomag tartalmáról, csütörtökön viszont – a Közlekedési Tanács ülésén – a teljes dokumentum ismertté vált a tagállamok közlekedési vezetői előtt. A tervezetből pedig kiderült: a nyugati államok sikerrel jártak, mindazok a törekvések, amelyek eddig a tagállamok szabályozásában jelentek meg, most a bizottság anyagában is visszaköszönnek – fűzte hozzá a szakember.

Mobilitási csomag Európai Bizottság fuvarozók információ
Kapcsolódó cikkek