Cégvilág

A Démászhoz is mehetnek gyakorlatra a kandósok

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közművek villamoshálózati elosztó társasága és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán villamosmérnöki kara.

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közművek villamoshálózati elosztó társasága és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán villamosmérnöki kara, amelynek értelmében a duális villamosmérnöki képzést választó hallgatók ezután a Démász Hálózati Elosztó Kft.-t is választhatják egyetemi gyakorlatuk helyszíneként – közölte a Démász és az Óbudai Egyetem.

A közlemény szerint a Démász hálózati elosztó társasága nem csupán gyakorlati idejük alatt segíti a diákokat, a vállalat munkatársai a kiválasztott fiatalokat mentorként is támogatják tanulmányaik és diplomamunkájuk elkészítése során, a sikeres diplomázást követően a legjobbaknak pedig munkalehetőséget is kínál a társaság.

Vajda István, az egyetem villamosmérnöki karának dékánja a közleményben hangsúlyozza: az Óbudai Egyetem elkötelezett a gyakorlatorientált oktatás mellett, a duális képzés alapcélja, hogy a diplomaszerzés pillanatában már több éves munkatapasztalattal rendelkezzenek a végzett egyetemisták.

A duális képzés három éve indult az egyetem székesfehérvári Alba Regia műszaki karán, szeptembertől már mind a hat karon, így a Kandó Kálmán villamosmérnöki karon is választani lehet. A duális képzést választó diákok számára 209 gyakorlati hely áll rendelkezésre.

villamosmérnök Kandó Kálmán Démász felsőoktatás Óbudai Egyetem
Kapcsolódó cikkek