Cégvilág

Földbe rejtenék az elektromosságot a Felső-Mátrában

Mivel a levegőben jelentős gondot okoznak az elektromos vezetékek, ezért a földkábelekkel váltják ki őket a Felső-Mátrában.

A hatóságokkal tartott egyeztetéssel elkezdődött a Felső-Mátrában időről-időre előforduló áramellátási zavarokra hosszútávú megoldást jelentő fejlesztés előkészítése – jelentette be csütörtöki közös sajtótájékoztatóján a térség országgyűlési képviselője és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke Mátraszentimrén.

Horváth László emlékeztetett: a szélsőséges időjárási körülmények között jelentkező áramellátási zavarok hosszú ideje visszatérő problémát jelentenek a Felső-Mátrában, mely a közlekedés megbénulásával együtt az itt élők megélhetését, de a turisták személy- és vagyonbiztonságát is veszélyeztetik.

E „sebezhető pont” és veszélyforrás az elektromos légvezetékek földkábelekkel történő kiváltásával számolható fel, melynek előkészítése az érintett hatóságok képviselőivel tartott csütörtöki egyeztetéssel formálisan is elkezdődött – tette hozzá a politikus.

áram földkábel légvezeték Felső-Mátra
Kapcsolódó cikkek