Cégvilág

Új távközlési céget alapított a két magyar alternatív

Újabb vezetékes távközlési cég jelenik meg a piacon. A bevétel szempontjából és a növedéki dinamika alapján két hasonló méretű cég az alapító.

Újabb vezetékes távközlési cég jelenik meg a piacon. A bevétel szempontjából és a növedéki dinamika alapján két hasonló méretű cég az alapító.

„A United Telecom Zrt. a két legnagyobb magyar tulajdonú alternatív távközlési szolgáltató, a budapesti ACE Telecom Telekommunikációs és Informatikai Szolgáltató Kft. és a nagykanizsai székhelyű ZNET Telekom Zrt. hosszú múltra visszatekintő partnerségéből jött létre. A United Telecom lakossági és vállalati szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek” – ennél többet nem árult el a Világgazdaságnak a két alapító vezetője, Farmosi Attila, az ACE ügyvezetője, illetve Zuber Gyula, a ZNET vezérigazgatója.

Az ACE Telecom vezetékes és vezeték nélküli internetet, VoIP technológiájú telefonálást, illetve adatközponti szolgáltatásokat nyújt. Az ACE Telecom az elmúlt csaknem húszéves története során minden esztendőben növekedni tudott – mondta korábban lapunknak Farmosi Attila. A társaság tavaly hatodik alkalommal sorozatban ért el két számjegyű növekedést, s a cégbírósági adatok szerint teljesültek a vállalat egymilliárd forintos nettó árbevételi tervei is. Tavaly (2015-höz képest) megduplázta üzemi és mérleg szerinti eredményét is.

A ZNET a Nyugat- és a Dél-Dunántúlon nyújt telefon-, internet- és tévészolgáltatást, honlapja szerint ugyanis Nagykanizsa mellett Körmenden, Keszthelyen, Balatonbogláron és Balatonföldváron van regionális ügyfélszolgálata. A 2015-ös hatszázmillió forint után tavaly több mint egymilliárdos forgalmat produkált, adózott eredményét pedig megháromszorozta, s így az meghaladta a 200 millió forintot.

internetszolgáltatás távközlés telefon
Kapcsolódó cikkek