Cégvilág

Új üzlettípussal tarolna a Fornetti

Kibővült kínálat, fiatalos arculat és önkiszolgáló rendszer jellemzi azt a bolttípust, amelyből hamarosan újabb egységek nyílnak itthon és külföldön.

Megnyitotta eddigi legmodernebb FFB – Fornetti Food and Beverage látványpékségét Budapesten, az Oktogonon az idén húszéves Fornetti. Kibővült kínálat, fiatalos arculat és önkiszolgáló rendszer jellemzi ezt a bolttípust, amelyből hamarosan újabb egységek nyílnak majd itthon, sőt külföldön is. Európa vezető péktermékeket gyártó csoportja, a svájci központú Aryzta AG. tagjaként működik 2015 augusztusa óta a Fornetti, amely iparági becslések szerint 100 millió eurós, vagyis közel 31 milliárd forintos árbevételt is elérhet hazánkban, Romániában és Bulgáriában együttesen a július végén záruló üzleti évben. Ez 10 százalékos bővülést jelentene a cégnek, amely 970 főt foglalkoztat Kecskeméten és Kiskunfélegyházán, de további 500 alkalmazottja van a romániai Temesváron és a bulgáriai Ihtimanban is.

Az Aryzta csoport régiós és európai fejlesztéseinek kulcsszereplője a Fornetti, amely az elmúlt két évben új piacokon is megjelent, így Lengyelországban, Görögországban és Ausztriában – mondta Dermot Murphy, a vállalat

európai operációs vezérigazgatója. Kiemelte, hogy a nemzetközi terjeszkedésben jelentős szerepet szánnak a Fornetti zászlóshajójának, az FFB-nek. Bánhidi Attila, a Fornetti csoport kereskedelmi és marketingigazgatója, az Aryzta régiós kereskedelmi igazgatója ismertette: 2020-ig 35 ilyen típusú boltot terveznek nyitni hazánkban és a régióban, frekventált belvárosi helyszíneken, sétálóutcákban, pályaudvarok környékén.

A Fornetti termékeit közel 4000 márkázott sütési ponton forgalmazzák, retail partnerei révén pedig 11 ország 2000 egységében találhatóak meg a pékáruk. Lapunk kérdésére a cég képviselői közölték: a következő években az osztrák, német és lengyel piaci jelenlét megerősítése mellett olyan jugoszláv utódállamokban is megvetné a lábát a társaság, mint Horvátország vagy Szlovénia. A tulajdonosváltást követő bő egy évben az Aryzta közel 8 millió eurót fordított a gyártóberendezések és a technikai eszközök fejlesztésére. Emellett az egymillió eurós modernizációs program érinti a kiskunfélegyházi üzemet, valamint Kecskemétre és Temesvárra is új gyártósor kerül.

Fornetti üzlettípus FFB
Kapcsolódó cikkek