Cégvilág

Egymilliárddal támogatja Debrecen légiiparát a kormány

Csaknem egymilliárd forinttal támogatja a kormány a Diehl Aircabin légiipari vállalat debreceni beruházását – jelentette be Szijjártó Péter.

A magyar kormány 968 millió forinttal támogatja a német tulajdonú Diehl Aircabin Hungary Kft. 2,76 milliárd forintos beruházását. A repülőgép-alkatrész gyártásával foglalkozó vállalat Debrecenben mérnökközpontot alakít ki, ezzel magas hozzáadott értéket képviselő 150 új munkahelyet hoz létre – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Rainer von Borstel, a Diehl Aerosystems Division vezérigazgatója és Volkmar Karl Wenzel német nagykövet (b-j) a Diehl Aircabin Hungary Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2017. szeptember 11-én.
Forrás: MTI

A miniszter emlékeztetett arra, a Diehl Aircabin az idén nyáron jelentette be, hogy bővíti az 565 munkavállalót foglalkoztató nyírbátori gyártóbázisát, ahol további 230 dolgozónak teremt új munkahelyet, a debreceni mérnökközpont beruházással együtt a német családi vállalkozás Magyarországon mintegy ezer embernek ad majd munkát.

Szijjártó Péter Diehl Aircabin légiipar
Kapcsolódó cikkek