Cégvilág

Vajna megvette a Borsot és több vidéki napilapot

Andy Vajna tulajdonába került több vidéki napilap és a Bors című napilap.

A Radio Bridge Media Holdings Ltd. ugyanis tegnap bejelentette: az újságokat kiadó Lapcom Zrt. részvényeinek száz százalékának eladására vonatkozó megállapodást írt alá az Avalue Befektetési Kft.-vel, az AV Investments leányvállalatával. A tranzakció zárásának feltétele, hogy a tulajdonszerzést a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezze.

A Lapcom megvásárlása médiabefektetéseim fontos mérföldköve. Célom, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat tovább fejlesszük. A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak valamint hirdetőinek

– nyilatkozta a tranzakció kapcsán az Avalue tulajdonosa, Andy Vajna.

A Lapcom Magyarország fizetős nyomtatott termékei – Bors című országos napilap, a Délmagyarország című Csongrád megyei és a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilapokból – naponta 140 ezer példányban kelnek el és több mint 650 ezer olvasóval rendelkeznek. Digitális területen a kisalfold.hu, a delmagyar.hu és a borsonline.hu híroldalak együttesen naponta mintegy 170 ezer egyedi látogatót vonzanak. A Lapcom két nyomdával is rendelkezik. A filmügyi kormánybiztos Andy Vajna tehát tovább bővítette média portfólióját, amely eddig a TV2-ből és a Rádió 1-ből állt.

Radio Bridge Media Holdings Ltd. Andy Vajna Lapcom Zrt. Bors
Kapcsolódó cikkek