Cégvilág

Dél-Buda a hazai irodapiac nagy reménysége

A sláger változatlanul a Váci úti folyosó, minden harmadik négyzetméternyi iroda ott épül.

Az utóbbi három évben ismét lényegesen több cég döntött úgy, hogy bővíti irodaterületét, jelezve hosszú távú elköteleződését a magyar piac iránt és pozitív várakozásait – értékelte a budapesti irodapiacon zajló trendeket legutóbbi elemzésében a CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég.

A megélénkült fejlesztői aktivitás egyelőre kevés helyen eredményezett még új irodaházat, 2017 első fél évében csupán egy 5,5 ezer négyzetméteres épületet adtak át a Graphisoft Parkban, miközben nyár közepén már 442 ezer négyzetméternyi terület kivitelezésén dolgoztak szerte a városban.

A sláger változatlanul a Váci úti folyosó, minden harmadik négyzetméternyi iroda ott épül, de a tervekből már kirajzolódik a Dél-Budára és Dél-Pestre fókuszáló jövőkép.

A fejlesztési aktivitás fokozatosan a város déli zónájába, a feltörekvő lokációk irányába tolódik el – prognosztizálja a CBRE. Az 54 ezer négyzetméternyi területen épülő MOL Campus megjelenése is megmozgatja a piacot, hiszen a vállalatcsoport öt kerületben 11 épületből költözik ki várhatóan 2021-ben.

Az irodapiacon hasonló mozgást hoz majd a már épülő 55 ezer négyzetméteres Telekom-székház is. 2018-ban már csaknem 270 ezer négyzetméternyi irodaterülen dolgoznak a kivitelezők, ami jelentős bővülést jelent az idén folyamatban lévő alig 71 ezer négyzetméterhez képest, amiben már a Telekom épülete is benne van.

A MOL Campus várható átadásának időszakára még kevés beruházásról tudni.

dél-buda Metro váci út iroda piac
Kapcsolódó cikkek