Cégvilág

Megérkezett a jövő internete, blockchain központ nyílik Budapesten

Központ nyílik a fővárosban a blockchain-művelők, -propagálók és -felhasználók számára, a Blockchain Competence Center (BCC) célja, hogy összegyűjtse, támogassa és koordinálja a fokozódó érdeklődést kiváltó hazai blockchain projekteket, fejlesztőket és erőforrásokat.

Szakemberek szerint a blockchain technológia napjainkban hasonlóan elementáris változást jelent, mint a hagyományos internet, melynek lényege a kommunikáció forradalmasítása volt. Segítségével a világháló felhasználóbarát felületein minden eddiginél biztonságosabb módon, olcsóbban és számottevően gyorsabban cserélhetnek gazdát olyan értékes javak, mint például a pénzeszközök vagy a tulajdonjog. Újdonság, hogy a folyamatból mellőzhető a költséges harmadik fél, mint a pénzügyi piacon a bank, avagy más területeken a köztes kereskedő, forgalmazó. Mindez a blockchain technológia lényegét jelentő, úgynevezett megosztott könyveléssel érhető el, amelynek az alapja, hogy minden résztvevő egyszerűen hitelesíti a korábbi tranzakciók adatait, ezáltal a technológia nem vezethet visszaéléshez.

Forrás: Facebook – Blockchain Competence Center

A blockchain technológia a révén vált ismertté, felhasználása azonban sokkal szélesebb körben lehet még inkább hasznos és várhatóan alapjaiban írja újra az üzleti világ hagyományos szabályait. A budapesti székhelyű BCC céljai között szerepel az is, hogy oktatással és tanácsadással segítse az érdeklődőket, inkubálja, valamint támogassa a köz- és a magánszféra projektjeit, mindezt nemcsak Magyarországon, hanem az egész régióban. A központ ehhez olyan gyakorlati lépésekkel is hozzájárul, mint magyar, illetve angol nyelvű kurzusok szervezése és egy co-working típusú munkahely kialakítása Budapesten.

Az idén alakult BCC – amely az InterTicket és a RowanHill Global közös vállalkozása – rendelkezik saját és alvállalkozói kapacitással is ahhoz, hogy vállalja blockchain alapú tervek teljes körű megvalósítását is. A központ alapítói a technológia iránt elhivatott, tapasztalt vezetők, akik az IT, az e-kereskedelem és a telekommunikáció, illetve az innovációs befektetések területéről érkeztek.

internet Blockchain Competence Center blokklánc blockchain
Kapcsolódó cikkek