Cégvilág

Kapacitásbővítés a somogyi fémipari vállalatnál

Magyarország sikere nagyban függ attól, hogy vállalkozásaink miként tudják modernizálni és hatékonyabbá tenni tevékenységüket – mondta Varga Mihály a Ferrokov Vas- és Fémipari Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor Segesden. A közel 400 millió forintos beruházást a kabinet 190 millió forinttal támogatja.

Az elmúlt évek gazdasági fejlődéséből Somogy megye is kivette a részét a 2010-hez képest felére csökkenő munkanélküliséggel és az emelkedő foglalkoztatottsággal, a bővülésnek ugyanakkor van még tere a térségben, ezért az itt befektetők számíthatnak a kormány segítségére – jelentette ki Varga Mihály a Ferrokov Vas- és Fémipari Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor Segesden. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: Magyarország sikere nagyban függ attól, hogy vállalkozásaink miként tudják modernizálni és hatékonyabbá tenni tevékenységüket.

A nemzetgazdasági miniszter a Ferrokov Kft. fejlesztését értékelve elmondta: a vállalat közel 400 millió forintos beruházásához a kormány csaknem 190 millió forinttal járult hozzá. A kapacitásbővítés révén a cég korszerűsítette termelését, új gépeket és berendezéseket vásárolt, valamint új irodaépületet létesített.

A tárcavezető kiemelte: külön érdem, hogy a vállalat az eredetileg vállalt 20 fős létszámbővülést jócskán túltejesítette, és közel 50 fővel növelte dolgozói számát.

A tárcavezető elmondta: a kormány számos eszközzel támogatja a cégeket, ezek egyike a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program is, amely a valós piaci teljesítményre és a fejlődésre képes hazai vállalatokat segíti abban, hogy megőrizzék és erősítsék a már elért pozícióikat. A program keretében a kormány azokat a nagyvállalati beruházásokat támogatja, amelyek hozzájárulnak a régió fejlődéséhez, új technológiák bevezetését, kapacitásbővítést jelentenek, valamint a költségvetés számára is mérhető adó- és járulékbevétel növekedéssel járnak – tette hozzá Varga Mihály.

A tárcavezető kiemelte: Magyarország gazdasági helyzete és kilátásai nemzetközi összehasonlításban is elismerésre méltóak, sikerült megteremtenünk a stabil, fenntartható makrogazdasági feltételeit. A miniszter kifejtette: 2017 első felében a gazdaság teljesítménye több mint 14%-kal haladta meg a 2013 első hat hónapjában mért szintet, valamint idén szeptember végéig pedig több mint 5 százalékkal bővült az ipari termelés Magyarországon. Emellett 2010 óta több mint 700 ezer új munkahely jött létre Magyarországon, így több mint 4 millió 450 ezer embernek van munkája hazánkban – ismertette.

fémipar Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program Varga Mihály kapacitásbővítés
Kapcsolódó cikkek